Fairtradepicknick op speelweide De Bogaard

Oxfam Wereldwinkel nodigt je uit om op zaterdag 18 mei deel te nemen aan de grootste fairtrade picknick aller tijden. Die staat gepland op de wei van jeugdcentrum De Bogaard, start om 11.30u en eindigt rond 13.30u. Aansluitend kan je tot 18u iets drinken in het wereldcafé. Inschrijven kan tot 12 mei. Deelnemen kost 7 euro per volwassen persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen 4 euro, wie jonger is dan 3 jaar sluit gratis aan. Voor de muzikale omkadering zorgen de Murgafanfare uit Heist op den Berg en het koor ‘AL- ARM’. Verwacht je aan een dagje vol gezelligheid, met eerlijke en heerlijke producten. Met de picknick wil Wereldwinkel de Internationale Dag van de Fairtrade in de kijker zetten.

 

meer info: Oxfam Wereldwinkel Geel, 014 58 32 92, geel@oww.be

 

Met Belgerinkel naar de Winkel

Een gezonde geest in een gezond lichaam en gezonde lokale handel in een gezonde gemeente. Dat is het objectief van ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ 2013. Naar de winkel fietsen bezorgt niet alleen fietsers extra zuurstof, maar ook de hele buurt. Elk jaar stijgt het succes van de campagne. In 2012 deden over gans Vlaanderen liefst 16 000 handelaars en bijna 80 000 fietsers mee. Spring van 4 mei tot 8 juni mee op de kar van ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. Wie boodschappen doet met de fiets, krijgt in elke deelnemende winkel een stempel op de spaarkaart. Met een volle spaarkaart maak je kans op een unieke Belgerinkel-fiets en andere mooie prijzen. Voor meer informatie over de campagne kan je surfen naar www.belgerinkel.be.

 

meer info: dienst lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be

 

Stadsdiensten gesloten op 9, 10 en 15 mei

Naar aanleiding van Onze Lieve Heer Hemelvaart maken tal van stadsdiensten de brug. Je kan niet terecht in het stadhuis op 9 en 10 mei. Ook op 15 mei is het stadhuis gesloten. Dit naar aanleiding van de Dag van de Heilige Dimpna. Op www.geel.be vind je een overzicht terug van de openingsuren van de verschillende vrijetijdsdiensten zoals zwembad, bib, cultuurcentrum en toeristisch infokantoor.

 

meer info: onthaal stadhuis, 014 56 60 04, info@geel.be

 

Laat je erfgoedevenement subsidiëren

Organiseer je een erfgoedevenement in het gebied van de Merode tussen 1 juli en 31 december 2013, dan kan je een aanvraag doen om je activiteit voor 50% te laten subsidiëren vanuit het Europese project Rural Alliances. Europa investeert mee in de Merode om het platteland levendig te houden door bewonersinitiatieven te ondersteunen. De oproep richt zich zowel naar klassieke erfgoedverenigingen, maar ook naar scholen en socio-culturele verenigingen. Om te weten of jouw activiteit in aanmerking komt, neem je best het reglement door. Dat vind je samen met het aanvraagformulier terug op www.geel.be. Je aanvraag moet voor 1 juni 2013 ingediend worden.

 

meer info: SPK vzw, 0478 57 03 35, jessica.vanderstuyft@spk.be

 

Seizoensvoorstelling cultureel centrum

Op maandag 13 mei om 20.15u stelt cultuurcentrum de Werft je in primeur het programma voor het seizoen 2013-2014 voor. De Werft zorgt voor een prachtige omkadering en belooft een onvergetelijke avond. Na afloop van de seizoensvoorstelling kan je genieten van een hapje en drankje en is er tijd voor

een gezellige babbel. Gelijktijdig met de voorstelling van het nieuwe seizoen, wordt Jan Hoet in de bloemetjes gezet. De kunstpaus ontvangt de oorkonde voor zijn Ereburgerschap van de Stad Geel. Gezien het beperkt aantal beschikbare plaatsen vraagt het cultuurcentrum om vooraf je plaatsje te reserveren.

 

meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, res.dewerft@geel.be

 

Harmonieorkest neemt Markt in

De Academie voor Muziek, Woord en Dans te Geel nodigt je uit om op zaterdag 4 mei om 16u naar de Markt af te zakken voor hun Blazersdag. Een groot harmonieorkest van niet minder dan 250 muzikanten zal dan van zich laten horen. Het orkest wordt bemand door de leerlingen hout- en koperblazers van de academie en muzikanten van de muziekverenigingen uit Geel, Westerlo, Laakdal en Meerhout. Na het optreden staat een infomarkt over de academie en

muziekverenigingen op het programma en kan je snuisteren op een instrumentenbeurs. Bij slecht weer wordt de activiteit verplaatst naar zaal de Waai op de Werft. De toegang is gratis. De Blazersdag is een organisatie in het kader van de Week van de Amateurkunsten.

 

meer info: muziekacademie, 014 56 65 80, muziekacademie@geel.be

 

Open dagen in Veiligheidshuis Ter Stokt

Op vrijdag 19 april openden minister van justitie Turtelboom en gouverneur Berx officieel 'Veiligheidshuis Ter Stokt'. Om ook inwoners kennis te laten maken met het concept en de manier van werken organiseren brandweer Geel, politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, Rode Kruis-Geel en dienst Gemeentelijke Administratieve Sancties een gezamenlijk opendeurweekend. Op het programma staan o.a. tal van demonstraties, een rondleiding in het gebouw en een rondrit in een brandweerwagen. Wie een souvenir wil, mag plaats nemen op een politiemotor of in een brandweerwagen voor een foto! De open dagen gaan door op 4 en 5 mei, telkens van 10 tot 17 uur in en rond het Veiligheidshuis Ter Stokt, Stelenseweg 92, 2440 Geel.

 

meer info: politiezone, 014 56 47 00, info@pzglm.be

 

Pierenfietsen op Ten Aard

Fiets op zondag 5 mei mee met de stadsgidsen en kom meer te weten over Ten Aard tijdens deze twee uur durende, hoogst interessante tocht! Bij het kruispunt van de vroegere steenweg Turnhout – Geel – Diest en het Kempisch Kanaal liet de Dienst Bruggen en Wegen in 1844 een groot bakstenen ‘paviljoen’ optrekken: een vrijwel vierkante villa met verdieping. Hier vonden de ingenieurs die de leiding hadden over de kanaalwerken een onderkomen. Met enige inspanning hef je het rijwiel over de brede sasdeur van sas 8 en ga je op zoek naar ‘de Pier van ten Aard’. Onderweg kom je koning en baron tegen, of tenminste wat nog tastbaar aanwezig is. Verder fiets je langs één van de oudste banen in Geel, waar vroeger volders met hun lakens van Mol naar Kasterlee trokken. Je scheert naast het Breeven om uiteindelijk in het huidige centrum van Ten Aard te komen. De begeleide fietstocht start om 14u aan de Yachtinghaven in de Paviljoenstraat in Ten Aard. Deelnemen is gratis.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be